broers vuistjes

Goed Boos in de kerk

Kerken vinden boosheid vaak een lastig onderwerp. Daarom wil ik helpen, bv. via een thema-avond.

Want onbekendheid met een goede, bijbelse kijk op boosheid betekent dat veel moeilijke situaties niet goed opgelost worden. De mantel der liefde lijkt mooi, maar werkt meestal niet.

Interesse om uw gemeente of kring te leren goed boos te leren zijn? Neem contact op via het contactformulier.

Maar er zijn meer mogelijkheden, zoals preek of cursus van vier avonden. Het boek Goed Boos bijbelstudies en gespreksstof is zeer geschikt voor gespreksgroepen, zelfstudie of als preekvoorbereiding. Op de webpagina BLOG staat de inhoudsopgave vermeld.

Petra vertelt: Afgelopen 2 weken liep ik rond met frustratie, boosheid en teleurstelling. Ik wist wel dat ik met deze personen moest gaan praten, maar wist niet zo goed hoe ik moest beginnen omdat ik bang zou zijn dat ik in de Jij boodschap zou verzanden, en ik weet dat dat niet werkt.
Afgelopen zondag sprak je over (goed) boos zijn, dat deze emotie er mag zijn en je ook kan helpen om verder te groeien in relatie en om liefdevol uit te stappen.
Hier heb ik veel aan gehad en heb gelijk een afspraak voor vandaag gepland met 1 van deze 2 personen. We hebben een heel tof gesprek gehad en zijn er dingen uitgesproken en elkaar vergeven. Ik voel letterlijk ook dat er een last van mijn schouders is gevallen. Op naar de 2e persoon…

De preek die Petra hoorde had ik als titel gegeven: Jezus kon goed boos zijn. Mooi als je dan terughoort dat het mensen verder helpt en relaties worden hersteld!

Net als de Marriage Course is de Goed Boos cursus geschreven voor gemeenteleden, hun vrienden en andere geïnteresseerden. Kerken en gemeenten kunnen Goed Boos zelf leren geven door een trainingsdag te volgen en het cursusleidersmateriaal aan te schaffen.vrede stichten

Jezus leert een derde weg tussen roddel en ruzie. Op die boeiende route focust Goed Boos voor kerken zich. Het bijbelstudieboek Goed Boos met 12 verhalen uit de Bijbel, gespreksvragen en denkkaders, is boeiend voor gespreksgroepen. GoedBoos bijbelstudies bestellen ? Maak  € 15,00 over op IBAN NL75 INGB 0002 7754 89 tnv G.J. v.d. Schee – Almere en je krijgt het toegestuurd (dit is de prijs incl. verzendkosten). Vermeld goed je NAW-gegevens!

Kerken die hulp zoeken bij conflicten in de gemeente kunnen terecht bij Netwerk Vredestichters

Aanbevolen literatuur:

  1. Vrede stichten in de kerk – Eddy de Pender
  2. Werken aan gezonde gemeenten – Ron Richardson