De drie moeilijkste zinnen ter wereld

drieProfessor Zimbardo, sociaal-psycholoog en onderzoeker aan Stanford University,  heeft het een keer onderzocht; de drie zinnen die mensen het moeilijkst vinden om tegen een ander uit te spreken zijn: Ik had het mis; ik heb een vergissing begaan;  ik ben van gedachten veranderd. Herkenbaar? Van je eigen voetstuk treden of denken te vallen wil niemand, lijkt. Maar wat is het krachtig als je eerlijk durft reflecteren. Wie heb je het liefst als partner, teamlid, baas of minister: iemand die zich groot houdt of iemand die erkent als hij het mis had? En wie ben ik als ik voor de keuze sta om een vergissing toe te geven of om erover te zwijgen of een ander ervan te beschuldigen?

1 Reactie op De drie moeilijkste zinnen ter wereld

  • Marlies schreef:

    Met name zuidelijker gezien, Brabant of zelfs België, Wordt dit in ons land alleen maar erger. Mensen die moeite hebben met zelfreflectie die dit heel makkelijk afspiegelen aan de verwachting van een ander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>