Goed Boos in organisaties & bedrijven

Een bedrijf of organisatie die goed omgaat met boosheid en conflicten kent beter teamwork, heeft meer tevreden medewerkers en klanten en wint dus in effectiviteit. Investeren in dit belangrijke onderwerp levert winst op, individueel en als totaal. Goed Boos helpt teams en individuele medewerkers beter om te gaan met eigen boosheid en met elkaar, helder en praktisch. Door herhaling leren de deelnemers een aantal effectieve vaardigheden.

Als bedrijfskundige hanteer ik algemeen geldende dDSCN1997enkkaders zoals drie stappen om boosheid te uiten, belangen van jezelf versus die van de ander, kernkwaliteiten, de-escaleren en omdenken.

Bedrijven & organisaties kunnen Goed Boos in-company laten geven. Omdat Goed Boos met reflectieopdrachten werkt, wordt  Goed Boos in principe gegeven in vier blokken van 2 uur. Voorbeelden en cases komen uit het dagelijks leven.
Prijs: € 1875,-  (excl. BTW, reiskosten en werkboeken).

Aanbevolen literatuur:

  1. De vijf frustraties van teamwork – Patrick Lencioni
  2. Omdenken – Berthold Gunster

Individuele coaching voor professionalsIMG_1128

Je loopt aan tegen je boosheid en frustraties. Je bent niet tevreden hoe je er mee omgaat. Je kropt het teveel op of uit het in een overdrive. Het doet afbreuk op je werk en belemmert je in relaties: met je baas, collega’s, klanten, thuis.

Ik nodig je uit voor een persoonlijk traject van drie gesprekken. We gaan in op jouw concrete situatie; we verkennen je geschiedenis met boosheid, en kijken naar oorzaken en dilemma’s in het algemeen. Maar de nadruk ligt op de praktijk ”hoe had ik in in zo’n situatie anders en beter kunnen reageren’? Je krijgt handvatten en positieve voorbeelden voor toekomstige situaties. In het coachtraject  lees je het werkboek Goed Boos en werk je aan leeropdrachten.

Doel is je boosheid en frustratie serieus te nemen en de destructieve uitwerking van boosheid om te zetten naar een productieve. Kortom: ”goed boos” leren zijn.

De prijs van het traject voor professionals is 845 euro (excl. BTW). Het tarief voor medewerkers van non-profit organisaties is op aanvraag beschikbaar.

Interesse of vragen? Meld je via het contactformulier. Ik zal dan contact met je opnemen.

Van harte welkom!

Gerard van der Schee

Flink kwaad worden goed voor carrière

door redactie van Intermediair

Bij mensen die hun frustraties op het werk onderdrukken, stagneert de loopbaan drie keer vaker dan bij wie af en toe uit de slof schiet. Boos worden op je werk is goed voor je carrière. Uit de Harvard Study of Adult Development, een onderzoek dat 824 mensen al ruim zestig jaar volgt, blijkt dat bij mensen die hun frustraties op het werk onderdrukken, de loopbaan drie keer vaker stagneert dan bij wie af en toe flink uit de slof schiet.

Volgens onderzoeksdirecteur en psychiater George Vaillant wordt woede niet genoeg op waarde geschat. We worden te veel tot positief denken aangespoord en hebben geleerd woede als gevaarlijke emotie te zien, zegt Vaillant, terwijl het volgens de onderzoeker juist een nuttig emotie is.

‘Vroeger waren functies meer afgebakend en rollen hiërarchischer ingedeeld, tegenwoordig moeten we continu onze grenzen aftasten.’ Boos worden is dus een goede manier om het territorium af te bakenen. Maar alleen wie zijn doel bereikt en er tegelijkertijd in slaagt een goede verstandhouding met zijn collega’s te houden, is volgens Steven Pont ‘goed kwaad’ geweest.